Élet-Stílus

Elindult a Google Chat

A Google bejelentette Gmail Chat nevet viselő szolgáltatását, amellyel a felhasználók egyetlen kattintással küldhetnek azonnali üzenetet e-mail postafiókjukból.

Az ígéretek szerint az is látható lesz, mikor érhető el a beszélgetőtárs, és a chatelések elmenthetőek lesznek e-mail formájában.

Az alkalmazás Quick Contacts listája szinkronban működik a felhasználó Google Talk kapcsolati listájával, és automatikusan kijelzi azokat a partnereket, akikkel a legtöbbet érintkezik, illetve mutatja, mikor érhetőek el. A cég ígérete szerint elég lesz csak rákattintani az egyik online ismerősre, és már indulhat is a csevegés – írja a CNet News.

Emellett a párbeszédeket e-mail formájában is archíválni lehet majd. A rögzítést menetközben természetesen fel lehet függeszteni. A Gmail Chathez minimum Internet Explorer 6.0 vagy Firefox 1.0 verzió szükségeltetik, és egyelőre csak angol nyelvű kezelőfelülettel használható.

A Nielsen/NetRatings piackutató cég szerint a tengerentúlon a Gmail a negyedik legnépszerűbb webalapú e-mail szoftver, a Google Talk pedig a hetedik helyen áll az azonnali üzenetküldő alkalmazások mezőnyében. Habár a vállalat azon törekvése, hogy egyesítse a különböző kommunikációs csatornákat, mindenképpen figyelemreméltó, távolról sem az első ilyen jellegű megoldás a piacon. A Yahoo! Mail például jelzi, ha a felhasználó messengeres ismerősei elérhetőek, és azonnal kezdeményezhet velük párbeszédet vagy telefonhívást, továbbá lehetősége van arra is, hogy leellenőrizze hangos e-mailjeit. Az America Online AIM Tritonja pedig integrált e-mail-, azonnaliüzenet- és sms-küldést, hangos és videóchatelést kínál egy csokorban a kommunikálni vágyóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik