Élet-Stílus

50 dollár a biztonságért

Évi 50 dollárba kerül majd a Windows-tulajdonosoknak a Microsoft fizetős védelmi megoldása. A cég azt ígéri, hogy a rendszer hatásos lesz a hackerek támadásai ellen.

A mostani bejelentés szerint a Microsoft Windows OneCare online szolgáltatása júniusban indul el. A redmondi cég által fejlesztett vírusvédelmi megoldás évi díját mintegy 50 dollárban határozták meg. Azok a leendő vevők, akik április 1–30 között egy bétateszt keretében kipróbálják a rendszert, speciális kedvezményként 20 dolláros promóciós áron juthatnak a Windows OneCare védelméhez.

A Microsoft árképzésében az látszik, hogy a hagyományos vírusvédelmi csomagoknál olcsóbb megoldást igyekszenek nyújtani, ami érzékenyen érintheti a jelenleg piacon levő termékek forgalmazóit. Hasonlításképpen például a Symantec Norton AntiVirus 2006 védelmi csomagja 90 dollár körüli áron kerül az amerikai üzletekbe.

A OneCare-rendszerrel kapcsolatos információk azóta kaptak nagyobb szerepet a híradásokban, mióta Jim Allchin a Windows Vista fejlesztési főnöke azt nyilatkozta, hogy a régóta várt új Windows nem rendelkezik majd vírusvédelemi megoldással, és a vevőknek ezért külön kell előfizetniük Windows OneCare Live szolgáltatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik