Élet-Stílus

A Márai-film eddig a legnépszerűbb a Szemlén

Változatlanul a Márai Sándor regénye alapján forgatott, A gyertyák csonkig égnek című alkotás a legnépszerűbb a játékfilmek között a 37. Magyar Filmszemlén - közölte a szervezőbizottság hétfőn az MTI-vel.

A vasárnap esti pénztárzárásig csaknem 43 ezer jegyet vettek a mozibarátok a filmes mustrára; 37 ezren a Palace Mammutban, nyolcezren az Uránia Nemzeti Filmszínházban néztek filmet.

A pótvetítések számát időközben harmincra növelték. A nagy érdeklődésre tekintettel újra műsorra tűzték egyebek között a De kik azok a Lumnitzer nővérek? című Bacsó Péter-filmet, valamint a Gólyamese, A menekülő egyetem, A fekete kutya és a Scampolo című dokumentumfilmeket.

A vetítésekkel párhuzamosan zajló közönségszavazáson – amely kedden 15 óráig tart – a népszerűségi listát Kocsis Ágnes filmje, a Friss levegő vezeti, a második és harmadik Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, illetve Pálfi György Taxidermia című filmje.

A közönségszavazáson kialakult rangsorban Szabó István új filmje, a Rokonok a hetedik, a Márai-adaptáció a tizedik, Bacsó Péter vígjátéka a tizenegyedik helyre szorult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik