Élet-Stílus

Kia egyterű Európának

Teljesen megújul a Kia egyterűje, a Carnival. A kocsi kifejezetten Európának készül, ezért méretei is mások, mint amerikai testvérének.

Genfben mutatják be hivatalosan az új Kia Carnivalt. Az egyes piacokon Sedona néven forgalmazott kocsit mindkét oldalt elektromos működtetésű tolóajtóval és csomagtérajtóval szerelik fel. Az új modell magasabb, szélesebb, de rövidebb, mint a korábbi változat. Kifejezetten az európai igények miatt lett rövidebb az autó tengelytávja és teljes hosszúsága is. Észak-Amerikában és a többi piacon hosszabb kivitelben kapható a Carnival.

A rövidítés ellenére tágasabb utasteret ígér a gyártó, kényelmesebb ülésekkel. A belső tér minőségén is javítottak, és törekedtek az ötletes, sokoldalú belső kialakításra. Három sorban hét különálló ülés található a Carnivalban, ezeket 2+3+2 rendszerben rendezték el. Ez azonban nem szentírás, a középső és a hátsó sor öt ülése külön-külön mozgatható, dönthető, lehajtható és kiszerelhető.

Javulás várható a motoroknál is, jobb teljesítményű és a gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztású erőforrások kerülnek a kocsiba. Két új, 185 lóerős benzines és dízelmotorral kerül forgalomba a Carnival. A városi manőverezést a Kia új, változtatható fordulókört biztosító (VRS) kormányrendszere segíti, ami tovább csökkenti a fordulási sugárhosszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik