Élet-Stílus

Letölthető az Internet Explorer 7 bétája

Immár mindenki számára letölthető a szoftvercég weboldaláról az Internet Explorer 7 második bétája, amelynek egyik legnagyobb újítása a vállalat szerint is a nyilvánosság.

Az újabb előzetest a böngésző hivatalos oldaláról tölthetjük le. A nyilvános változat telepítéséhez és használatához egyetlen feltételnek kell megfelelnünk, ez pedig a Windows XP második javítócsomagjának megléte, ami többek között a biztonsági funkciók miatt szükséges. Éppen ezen a területen erősít a legjobban a Microsoft házi böngészője, mégpedig a beépített feketelistával, az adathalászok elleni védelemmel és több más opcióval is, amelyek a 6-os verzió hiányosságait hivatottak pótolni.

„A legnagyobb újítás, hogy a böngésző immár teljesen nyilvános –minden korábbi verzió korlátozott volt” – mondta Margaret Cobb, a szoftverért felelős termékmenedzser. Természetesen megtaláljuk a korábbi bétában megismert füleket és a beépített RSS-olvasót. Kényelmesebbé vált a History (a korábban meglátogatott weboldalak listája), a jelszavak és sütik (cookie) kezelése, és egyszerűsödött az oldalak kinyomtatása. Ez utóbbinál módosítható az anyag kinézete, változtathatunk a margókon, eltüntethetjük a fej- és láblécet, és variálhatjuk a nyomtatási terület nagyságát. A füleknél elérhető az úgynevezett Quick Tabs, amelynél az összes megnyitott oldalt megtaláljuk kisképként, vagyis thumbnail nézetben.

Az Internet Explorer 7 – kódnevén Rincon – emellett végre gond nélkül kezeli az átlátszó PNG-képeket és az ékezetes doméneket. Kifejezetten fejlesztők számára lehet érdekes az AJAX- (aszinkron javascript és xml) technológia támogatása: itt az oldal bizonyos kisebb részei frissülnek az egész oldal letöltődése nélkül. A böngésző végleges változata a tervek szerint az év végén jelenik meg, addig be kell érnünk az előzetessel. Kérdés, hogy megjelenésekor elég újdonságot nyújt-e majd ahhoz, hogy komolyan felvegye a versenyt a fejlesztések terén kissé elhúzó alternatív böngészőkkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik