Élet-Stílus

Egy hét múlva érkezik az új Harry Potter

Február 9-én éjféltől kezdi meg a Harry Potter legújabb, - hatodik - magyar nyelven megjelenő kötete, a Harry Potter és a Félvér Herceg forgalmazását a Libri Könyvpalota.

Az éjszakai forgalmazást megelőzően azonban már este 8 órától szórakoztató programokkal, vetélkedőkkel és a Potter-könyvekből ismert finomságokkal várják a rajongókat. Lehet majd többek között Harry Potter teszteket kitölteni, beszélgetni Szabó Lucával, Hermione Granger magyar hangjával és különböző csapat- és egyéni vetélkedőkön szerepelni.

Azok akik a Libri “Roxfort” Könyvpalotába (Rákóczi út 12.) jelmezben érkeznek, különleges meglepetésre számíthatnak. A programok után éjféltől kezdődik az új könyv árusítása, amely addig tart, amíg érdeklődők lesznek a boltban.

A Könyvpalota mellett rendkívüli nyitvatartással várja a vásárlókat a Libri Mammut Könyváruház (21-24 óráig) és a Veszprémi Libri Könyvesbolt (éjféltől, addig amíg az érdeklődés tart) is.

Idén elkészül az utolsó rész

A Potter sorozat hatodik epizódjának angol nyelvű megjelenését világszerte rendkívül nagy érdeklődés kísérte. A tavaly júliusi megjelenést követő első napon 6,9 millió példány kelt el az USA-ban, és több mint 2 millió Nagy-Britanniában. A Magyarországon eddig megjelenő kötetekből több mint egymillió példány fogyott el.

A hatodik kötetből 150 ezer példányt nyomtattak. Budapesten a Libri üzletekben eddig több mint 2000 előjegyzés érkezett a könyvre. A Harry Potter és a Félvér Herceg iránti érdeklődést fokozhatja, hogy a szerző, Joanne K. Rowling bejelentette: ez az epizód az egyik ismert főhős halálával fog végződni. Rowling egyébként a folytatást illetően azt nyilatkozta, hogy már januárban elkezdi írni és 2006-ban be is fejezi a hetedik, egyben utolsó Harry Potter könyvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik