Élet-Stílus

Film készült a Mars titkairól

A NASA terepjárók filmfelvételei igazán látványosak a nagyméretű IMAX mozikban. A Walt Disney fantáziát látott a Mars felfedezésének első képeiben.

A múlt héten debütált a legújabb IMAX szenzáció, a NASA marsjárói által készült felvételekből összeállított film, a Roving Mars. A Spirit és az Oportunity nevű mars-rover kalandjai a vörös bolygón több mint két éve kezdődtek, bár akkor még senki sem sejtette, hogy az általuk szolgáltatott képekből valaki IMAX filmet készít majd.

A NASA MER programjának kutatórobotjai a bolygó ellentétes pontjairól még mindig csodálatos képeket és meglepő információkat sugároznak vissza a Földre, messze túlszárnyalva a mindössze 3 hónapra tervezett küldetésüket.

Az óriás vászonra álmodott film csak valós képekből építkezik, minden helyszín az automatikus kamerák nagyszerű képeit vetíti a nézők elé. A különleges technikával összeállított film Mars valódi formáját mutatja.

A szakértők szerint, – akik láthatták a produkciót – hihetetlen élethű a Mars IMAX mozi, minden várakozást és elképzelést felülmúló élményt ad. A filmben az emberiség régi vágya válik valóra, egy ismeretlen bolygó első titkai nyílnak meg a nézők előtt.

A Roving Mars írója, rendezője és producere George Butler, a felvezető szövegét Paul Newman, míg zenéjét Philip Glass jegyzi. A film jelenleg csak IMAX mozikban látható a Walt Disney Pictures forgalmazásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik