Élet-Stílus

Saját Linuxon dolgozik a Google

A Google leleplezte azon terveit, amely szerint az egyre népszerűbb Ubuntu Linux saját verzióján dolgozik.

Sok találgatás után a Google bejelentette, hogy saját desktop operációs rendszerének alapját az Ubuntu Linux disztribúció képezi majd. Ezzel a lépéssel a Google újabb lépést tesz a Microsoft egyeduralmának megingatására.

A Google szakemberei a Debian és Gnome alapokra építkező Ububtu-t tartják alkalmasnak arra, hogy a saját rendszerüket – Goobuntu munkacímmel – létrehozzák. Noha elismerték, hogy dolgoznak egy ilyen projekten, további részleteket nem voltak hajlandók megosztani a sajtó képviselőivel.

A Google egyre több jelét adja annak, hogy komoly konkurenciája szándékozik lenni a Microsoftnak, és ezt a január eleji CES kiállításon is megerősítette egy GooglePack nevű szoftvercsomaggal, amely felhasználói programjaival alternatív lehetőségeket biztosít a felhasználók számára.

A Google lépése a Linux közösségnek is jelentős megerősítést adhat a további fejlesztéshez, illetve a Microsoft elleni összefogásra.

Az bizonyos, hogy a Google sok fronton támadja a Microsoft érdekeltségeket, s az Ubuntu csak egy lépés abban a hosszú menetelésben, amellyel a Google a Microsoft hatalmát akarja megtörni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik