Élet-Stílus

Fiatal nők vezetnek a legbiztonságosabban

Kanadában felmérés készült arról, melyik korcsoport a legveszélyesebb közlekedés közben, de megvizsgálták azt is, férfiak vagy nők okoznak kevesebb közúti balesetet.

A Calgary Egyetem kutatói szerint a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járó nők vezetnek a legbiztonságosabban, csúcsformájukat pedig 33 évesen érik el.

Következtetésüket abból a statisztikából vonták le, hogy egymilliárd vezetett kilométerre csupán négy halálos baleset jut ebben a korosztályban, míg a huszonéves férfiak körében ez ennek pontosan tízszerese. Közülük negyvenen vesztették életüket, ugyanennyi kilométer megtétele alatt.

A férfiak 33 és 54 éves koruk között hajtanak a legbiztonságosabban, ebben a korban nyolc halálos baleset jut egymilliárd kilométerre.

Nemtől függetlenül, az idősek a legveszélyesebbek az utakon. Nyolcvanon túl nagymértékben megnő a súlyos, halálos kimenetelű balesetek aránya a vezetett kilométerekhez viszonyítva, bár a tudósok szerint ezt a statisztikát az idős vezetők által megtett kevés kilométer is tovább torzíthatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik