Élet-Stílus

Bajban a pixelmilliomos

Folyamatosan hírt adtunk a milliondollar hompage tehetséges és kreatív megalkotójának Alex Tew sikeréről. Most azonban úgy látszik, hogy a könnyen szerzett pénz könnyen el is párologhat, ha valóban perbefogják az elégedetlen ügyfelek.

A történet valahol ott kezdődött, amikor a tavalyi évben Alex Tew komoly szükségét érezte, hogy tanulmányai folytatásához megfelelő mennyiségű pénzzel rendelkezzen. Ilyenkor az átlagos diák munkát vállal és némi idejét arra áldozza, hogy megkeresse a tandíjra elegendő összeget. Nem így tett Alex, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve elkészített egy weboldalt, amelyen 1 millió pixelt szándékozott eladni az ez iránt érdeklődő hirdetőknek.

Az első hírek akkor érkeztek a fiatalember weboldaláról, amikor már mintegy egyharmadát értékesítette a honlapon elérhető felületnek. A média persze rákapott a témára és a nagy népszerűség felturbózta az üzletet. Végül az üzlet annyira beindult, hogy néhány hónap alatt majdnem a teljes 1 millió pixel elfogyott, Alex pedig úgy döntött, hogy az utolsó 1000 pixelt egyben értékesíti, mégpedig egy árverés keretében.

Az árverés lezajlott az eBay-en a nyertes szépen ki is fizette a mintegy 36 ezer dolláros vételárat. A milliondollar homepage azonban addigra már szerzett irigyeket is, akik egy héten keresztül támadás alatt tartották az azt üzemeltető szervert, folyamatos túlterheléssel lehetetlenné téve a működését.

Az elégedetlen ügyfelek, élükön a legújabb vevővel – aki ugye 36 dollárt fizetett minden pixelért – pert fontolgatnak a fiatalember ellen. Ugyan a támadásokat elhárították, a könnyen szerzett bevételt elkönyvelő diákot most egy olyan per fenyegeti, amelyben könnyen lehet, hogy a pixel milliomos újra szegény egyetemistává változhat vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik