Élet-Stílus

Megugrott a Hyundai profitja

A legnagyobb dél-koreai autógyár – a világon a hetedik helyezett Hyundai Motor Co. – a vártnál jobban, 71 százalékkal 656,7 milliárd vonra (678,2 millió dollár) növelte adózott eredményét az utolsó negyedévben az egy évvel korábbi 384,6 milliárdhoz képest.

Az üzletmenet a tavalyi második félévben felgyorsult a piac drágább szegletébe tartozó új modellek megjelenésével, és segített a pénzügyi-finanszírozási részleg hozzájárulása is. Az 1967-ben alakult, a kilencvenes években a Kia márkával is bővült cég 2010-re legalább a hatodik autógyártó óhajt lenni a világon. A profitnövekedés gyorsulását a cég szerint csak az erősödő von fékezheti, mivel a Hyundai a termékei kétharmadát gyártja exportra. Az árfolyamhatást továbbra is külföldi beruházásokkal akarják ellensúlyozni.

Ezzel az egész évi adózott eredmény 2,31 billió von lett. Részletes beszámolót később közölnek a tavalyi évről. Az elemzők 2,59 billió vonos egész évi adózott eredményt valószínűsítenek erre az évre, 12 százalékkal nagyobbat a tavalyinál, azaz a 2005-ösnél.

Az utolsó negyedévben a forgalom 7,6 százalékkal 8,11 billió vonra emelkedett az egy évvel korábbi 7,54 billió vonhoz képest, és meghaladta a harmadik negyedévi 6,15 billió vont is. Egész évben 35 billió vonos bevételt termelt a cég. Idén 42 billió von a vállalati cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik