Élet-Stílus

Sportos teherautó a Citroëntől

Újabb taggal bővült a Citroën C4 kínálata, ezúttal már tehergépjármű-forgalmival is kapható a kocsi. A C4 kupéból kialakított jármű belső tere megtartotta személyautós jellegét.

Újabb taggal bővült a Citroën kisáruszállítók kínálata. A hagyományos Jumper, Jumpy, Berlingo és C15 mellett egy ideje már a C2 haszonjármű változata is kapható volt. Idén pedig már a C4-esből is lesz áruszállító.

Azokat a vállalkozókat célozta meg a járművel a francia autógyár, akiknek fontos az egyedi, elegáns, kívül-belül divatos szállítóeszköz. Belül megtalálható a világújdonságnak számító, a vezető testkontúrjához igazodó légzsák, ezenkívül a rögzített kormányagy körül forgó volán is, míg az autó külseje áramvonalas, extravagáns. Csomagtartója alapból 656 literes, de akár 1081 literesre is bővíthető.

Hasonlóan a személyautó változathoz, az ABS, hat darab légzsák, tempomat, sebességkorlátozó automata és a vészfékasszisztens megtalálható a haszongépjárműben is. A C4-es kisáruszállító változata idén februártól Magyarországon is kapható lesz. Kétféle motorral lehet majd megvásárolni, mindkettő 1.6 literes HDi. Hagyományos turbóval 92, változó geometriájúval 110 lóerőt teljesít majd az erőforrás. Mindkét motorhoz ötsebességes manuális sebességváltó jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik