Élet-Stílus

Bemutatkozott az új Ferrari

Mugello-ban a Ferrari hivatalosan is bemutatta a 2006-os szezonra tervezett új versenyautóját, amelyen kívülről nem látszik nagy különbség a tavalyihoz képest, pedig teljesen más.

Szakítva a korábbi szokással, az autó neve nem F2006 lett, ehelyett “248 F1”-re keresztelték a legújabb Forma 1-est. A jelzésben a “24” a 2.4 literes hengerűrtartalomra, a “8” pedig a nyolc hengerre utal.

Nem meglepő módon a fényezés maradt a megszokott piros, csupán új szponzor és új rajtszám a került rá. A tavaly elért harmadik hely csak az ötös rajtszám megszerzésére volt elegendő. Egyelőre maradtak a Vodafone emblémái is, bár a következő évtől új csapatot fognak támogatni a Ferrari helyett, megjelentek viszont az Acer és Martini logo is.

Az új versenyautó könnyebb és rövidebb is az elődnél. Újratervezték a felfüggesztést, a hajtásláncot valamint a karosszériát is áttervezték a jobb aerodinamika miatt. Szintén jót tehet a Ferrari jövőbeni eredményeinek, hogy idén újból bevezetik a gumicserét. Tavaly a Bridgestone abroncsokkal sok gondja volt az olasz csapatnak, remélik, idén ez másképpen lesz.

Jelen voltak a bemutatón az istálló vezetői is, ők is mindannyian bizakodva tekintenek az idei versenysorozat elé. Az új autó folyamatos tesztelése a napokban veszi kezdetét, így készítik fel a március 12-én kezdődő versenyszezonra. Michael Schumacher és Felipe Massa a múlt héten már kipróbálhatta az új típust

“Még sokat tanulhat tőlem Alonso”

A németek hétszeres világbajnoka úgy véli: még sok trükköt tud majd mutatni az idei szezonban a Forma-1 tavalyi győztesének, Fernando Alonsónak és az új generáció többi tagjának.

Nem hiszem, hogy máshogy kellene éreznem magam a korom miatt, mint korábban – mondta a német klasszis, aki 37 évével a mezőny legidősebb pilótája lesz 2006-ban. A születési év csak egy dolog, de a legfontosabb, hogy testileg és szellemileg hogy érzi magát az ember – tette hozzá Schumi. Követőiről a kerpeni sztár elmondta: jól ismeri őket, és nem érzi úgy, hogy hozzájuk képest reménytelenül öreg lenne és nem lenne keresnivalója ellenük. Biztos vagyok abban, hogy még sok dolgot tudnék nekik megtanítani – fogalmazott Schumacher.

A Renault erősítő Alonso és a mögötte másodikként zárt finn Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) a tavalyi idényben egyformán hét futamot nyert, míg a korábbi években sikert sikerre halmozott – összesen 84 diadalt számláló – Schumacher mindössze egyszer győzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik