Élet-Stílus

Közös VW–Dodge tervek

Közös egyterűt fejleszt ki a Volkswagen és a Chrysler. A járművet az amerikai piacra szánják, és minden bizonnyal VW jel díszlik majd az elején. Korábban már egy közös kisautó kifejlesztése is szóba került.

A megállapodást a Detroiti Autókiállítás alkalmával írták alá a két cég vezetői. Az autó gyártása 2008-ban kezdődhet meg, alapját pedig a következő generációs Dodge, illetve Chrysler egyterűk fogják adni.

Wolfgang Bernhard, a Volkswagen igazgatótanácsának elnöke szerint a VW modellpalettájáról hiányzik egy családoknak szánt nagy egyterű, mely az amerikai vevőink speciális igényeit is kielégíti. Az új modellel további nagy piaci szegmensek nyílnak meg előttünk – mondta a VW-vezér. Mindkét fél számára gyümölcsöző lehet az együttműködés, hiszen a meglévő Dodge-és Chrysler-gyártósor minimális átalakításával olyan autókat tudnak gyártani, amelyeket a Volkswagen-ügyfelek ízlésére formáltak.

Nem ez az első közös terve a két gyárnak, korábban már volt szó egy Volkswagen Polo alapokra épülő Dodge kisautó amerikai árusításáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik