Élet-Stílus

Genfben debütál az új Chevrolet

Az első hivatalos fotó és információk után újabb adatokat tettek közzé a Chevrolet új szabadidő-autójáról, a Captiváról. A 4,639 méter hosszú jármű nem csak öt-, de hétüléses kivitelben is készül majd.

A júniustól kapható kocsihoz 2,0 literes 150 lóerős dízelmotor is kapható lesz, amivel 8,1 literes átlagfogyasztásra lesz képes. Emellett lesz egy 2,4-es motor 142 lóerővel, ennél a motornál 10,8 literes fogyasztást ígér a gyár. A csúcsmodellben 3.2 V6 erőforrás lesz 225 lóerővel, a motor nyomatéka 302 Nm 3500-as percenkénti fordulatszámon.

Nemcsak a dízelmotorok terén lesz újító a Chevrolet európai részlegében a Captiva, de ebben lesz először ESP is. A menetstabilizáló hidraulikus fékrásegítést is végez, de a hegymeneti elindulást is segíti, valamint a borulásgátlásban is szerepet játszik.

Első- és négykerék-hajtású erőátvitellel kerülnek forgalomba a modellek. Utóbbinál aktív összkerékhajtási rendszert alkalmaznak, ami a menetviszonyok függvényében szükség esetén egy elektronikusan szabályozott elektromágneses tengelykapcsolón keresztül kapcsolja be a hajtásba a hátsó tengelyt, így biztosítva a maximális tapadást.


Genfben debütál az új Chevrolet 1

Fotó: Vezess.hu

A felfüggesztés elöl McPherson tagból, hátul független négy lengőkaros konstrukcióból áll. Minden modell alapkivitelben belső hűtésű féktárcsát kap minden kerékhez. A négyhengeres változatok 215/70 R 16 gumiabroncsokkal, míg a V6-os 7.0J x 17 méretű tárcsákra szerelt 235/60 R 17 abroncsokon gurul.

„A Chevrolet továbbra is jelentős tempóban növekszik Európában – nyilatkozta Wayne Brannon, a Chevrolet Europe új vezérigazgatója. – 2005-ben valamivel több mint 240 000 gépkocsit adtunk el Európában, 26 százalékkal többet, mint 2004-ben, így az előző évet ismét értékesítési rekorddal zártuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik