Élet-Stílus

Autófeldolgozó üzem épül Vasváron

Hulladékká vált autóroncsok újrahasznosításával foglalkozó üzem létesül 2006 végéig Vasváron, a tervek szerint több mint egymilliárd forintos beruházással. A létesítményben évente 10 ezer hulladékká vált személygépkocsit bontanak majd alkatrészeire.

Németh Zsolt, a város polgármestere a beruházókkal közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: abban az esetben, ha a cég teljesíti vállalását, a szerződésben vállalt kötelezettségét, határidőre felépíti az üzemet, és legalább egy éven keresztül minimum 80 munkavállalót foglalkoztat, az önkormányzat jelképes vételáron adja át a 6,2 hektáros területet. Hozzátette: ha a cég egy év múltán csak 50 embert foglalkoztat a szerződés szerinti vételár nettó 25 millió forint.

Németh Zsolt elmondta azt is: első lépésben az önkormányzat bérleti szerződést kötött a területre a Recycling Technologies Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, a város tulajdonában lévő, iparterületen fekvő, az összes közművel rendelkező területre.

Pánczél Ferenc, a kft. felügyelőbizottsági tagja a sajtótájékoztatón elmondta: cégük egy budapesti székhelyű projektcég, amelyet 40 millió forintos alaptőkével hoztak létre, befektetői partnerük pedig egy szindikátusi előszerződés alapján a hulladékhasznosítás területén nemzetközileg elismert, spanyolországi központú Equip Tecnic Santandreu SA.

Kernács Péter, a kft. ügyvezetője szerint a 10 ezer személygépkocsi bontásából, feldolgozásából, az így nyert másodlagos alapanyag értékesítéséből már az első évben 1 milliárd forintnyi árbevételt remélnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik