Élet-Stílus

Vidéki korcsolyakörkép

admin
admin

2006. 01. 16. 11:03

A télből még jócskán van hátra, akad hát idő bőven arra, hogy a téli sport szerelmesei kiélvezzék az évszak nyújtotta lehetőségeket. Az egyik legkedveltebb sport ilyenkor a korcsolyázás, a pályák szerte az országban várják a látogatókat. Az időszakosan üzemelő jégpályák nagy része már októbertől nyitva tart, és több új létesítmény nyílt az elmúlt év során.

 

Címek:

• Debreceni Jégcsarnok: 4031 Debrecen, Tócóvölgy, Derék u. 33.
• Debrecen fedetlen jégpálya: Oláh Gábor u. Sportcentrum
• Szeged: Szeged, Szabadkai u. 22.
• Győr: 9027, Kiskút liget (Nagy Sándor u. vége)
• Kaposvár: 7400 Kaposvár, Zaranyi út. 1. Sportkomplexum.
• Zalaegerszeg: 8900 Zalaegerszeg Stadion utca
• Kecskemét: Katona József Gimnázium, 6000 Kecskemét, Dózsa György út 3.
• Szombathely:9700 Szombathely Kende-resi u. 2.
• Nyíregyháza: Nyíregyháza,  Bujtosi Szabadidőközpont, Géza u. 8.-16.
• Székesfehérvár: 8000,Székesfehérvár Raktár u.1.
• Tatabánya: 2800 Tatabánya, Vágóhíd u. 12.
• Salgótarján: Salgó-tarján Sportcentrum, Kassai sor 84.

A FigyelőNet végigjárta országunk megyeszékhelyeinek a közönség számára is látogatható pályáit. Utánajártunk az áraknak, lehetőségeknek, a létesítmények nyitva tartásának, és még sok olyan információnak, ami hasznára lehet bárkinek, aki vállára kapva a korcsolyáját, elindul a jégpályák valamelyikébe.


Nyugat-Dunántúl


 A három nyugat-dunántúli megyeszékhely mindegyikében adódik lehetőség korcsolyázásra. Győrben a 2004 óta sátorral fedett jégpálya az egész korcsolyaszezonban nyitva tart. 600 forintos áron, turnusokban nyílik itt lehetőség a korcsolyázásra, hétköznap délutánonként, pénteken és hétvégén pedig délelőttönként is (bővebben lásd. táblázat ). Öltöző, ruhatár és büfé teszi kényelmesebbé az itt eltöltött időt. A közönség számára is látogatható turnusok előtt és után gyermek és felnőtt jégkorongosok, amatőr hokicsapatok, jégtáncosok és korcsolyázni tanuló ovisok szántják a jeget. Érdekesség, hogy az ovisok ingyenesen vehetnek részt a korcsolyaoktatáson.


Zalaegerszegen tavaly nyílt meg a jégcsarnok, ami a nyári két hónapos karbantartási időszakot kivéve egész évben várja a látogatókat. 50 forintért használható öltözőszekrények, valamint öltöző, sportbolt és büfé is találhatóak a pálya mellett. A közönségkorcsolyázásra szintén hétköznap délutánonként és hétvégén, két turnusban van lehetőség 600 forintos áron, vasárnap reggel 9 órától pedig gyermekjátszóház várja a legkisebbeket negyed 12-ig. Emellett a pálya jégkorong- és gyorskorcsolyaedzéseknek is otthont ad.


A régió harmadik megyeszékhelyének jégpályája Szombathelyen novembertől februárig tart nyitva. A fedetlen pálya már csaknem 20 éve üzemel, bérelhető, számtalan rendezvénynek, gálának adott már otthont. Hét közben kettő, hétvégén három turnusban van lehetőség korcsolyázásra 500 forintos áron, a turnusok időtartama alatt nyitva tart a ruhatár, az öltöző és a büfé is. A kísérők kedvezményes, 180 forintos belépővel juthatnak be.


Dél-Dunántúl


A régió megyeszékhelyei közül Pécsen és Kaposváron található jégpálya. A pécsi pálya fedetlen, csak télen tart nyitva, hétfő kivételével minden hétköznap kettő, hétvégén három turnusban. A közönségkorcsolya mellett jégkorong-, szinkron- és gyorskorcsolyaedzéseken lehet részt venni. A belépő 500 forint, csoportos kedvezmény esetén olcsóbb. A nyitva tartás idején korcsolyaélező és -kölcsönző valamint büfé áll a látogatók rendelkezésére.

Kaposváron a Deseda-tó mellett az idén nyílt jégcsarnokban van lehetőség a korcsolyázásra, amely az időjárási viszonyoktól függetlenül, a nyári 2 hónapos karbantartást kivéve télen-nyáron nyitva tart. A csarnok Magyarország egyik legmodernebb, a régió egyetlen fedett jégcsarnoka, könnyűszerkezetes, finn technológiával épült, jégfelülete standard hokipálya méretű. Mivel a csarnok jégfelülete lefedhető egy speciális borítással, ezért szinte bármikor alkalmas lehet egyéb sportesemények (kosárlabda, kézilabda, röplabda, teremfoci stb.) és rendezvények lebonyolítására.

Észak-Magyarország


Az Észak-Magyarországi régióban az idei korcsolyaszezonban egyedül a salgótarjáni jégpálya működik, mivel a miskolcit felújítják, Egerben pedig nincs ilyen létesítmény. Salgótarjánban március elejéig tart nyitva a fedetlen pálya. A létesítmény tavaly decemberben nyitotta meg kapuit azzal a fő céllal, hogy megszerettessék a jégkorongot a régió lakóival. Ennek érdekében számos versenyt szerveznek itt országos és régiós szinten, valamint jégkorongedzéseket is tartanak a pályán.  A jegyár hét közben 400 forint, hétvégén 600 forint, de lehetőség van bérlet vásárlására is. A közönségjég idején természetesen büfé, korcsolyakölcsönző és -élező áll a látogatók rendelkezésére.Észak-Alföld


A régió megyeszékhelyei közül Debrecenben és Nyíregyházán található korcsolyapálya, Debrecenben rögtön kettő is. Az egyik a Debreceni Jégcsarnok, mely 2004 májusában nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy teret adjon a térség jeges szakosztályainak, amatőr csapatainak, és lehetőséget biztosítson a korcsolyázást kedvelő vendégek sportolására. A finn technológiával épült létesítmény a jégpálya mellett négy öltözővel, zuhanyzókkal, korcsolyakölcsönzővel, büfével valamint sportbolttal is rendelkezik. A pálya az év 11 hónapjában működik, lelátója 500 ülőhelyes. Hétköznaponként délelőtt az önkormányzati intézmények testnevelésóra keretén belül veszik igénybe a csarnokot, a délutáni órákban pedig a város jeges szakosztályai tartanak edzéseket a különböző korosztályok számára. A pálya nyitva tartását és az árakat a lenti táblázat foglalja össze.

Debrecen második, fedetlen jégpályája novembertől márciusig tart nyitva. A létesítmény kedvező, hét közben 300, hét végén 400 forintos belépővel várja a látogatókat. Külön említést érdemelnek a fiatalabb korosztálynak szóló kedvezmények, a csoportos jegy, az iskolásoknak szóló kedvezményes korcsolyabérlési lehetőség, az ingyenes korcsolyaoktatás. Szériatartozékként megtalálható az élező, a kölcsönző és a büfé is, a közönségkorcsolyázás mellett pedig gyorskorcsolya és jégkorongedzéseken való részvételre is van lehetőség.

Nyíregyházán idén nyitott az új, fedett jégpálya, mely az egész téli szezonban üzemel. Létrehozásának fő célja a sportág megszerettetése a város lakóival, mivel a korcsolyázásnak itt még nincs hagyománya. Kevés embernek van korcsolyája, ezért sokan bérelnek, hét közben 400, hét végén 500 forintos áron. A pálya reggel 9-től este 9-ig kétórás turnusokban várja a látogatókat.


Dél-Alföld


Békéscsabán és Kecskeméten az időtől függően, sportpályák felöntésével teremtenek lehetőséget korcsolyázásra. Kecskeméten a Katona József Gimnázium udvarán, délután 4-8 óráig van lehetőség korcsolyázásra, ha az időjárás engedi, Békéscsabán az Egyes Számú Általános Iskola udvarát öntik fel , de itt csak az iskola tanulói és alkalmazottai sportolhatnak.
Az egész szezonban csak Szegeden van lehetőség a korcsolyázásra az 1985 óta nyitva tartó fedett jégpályán. Az ide látogatók igénybe vehetik a csoportos kedvezményt, a bérlet nyújtotta kedvezményeket, a diákok és nyugdíjasok pedig 500 forintos belépő helyett 450 forintért korcsolyázhatnak.

Közép-Dunántúl

A régió megyeszékhelyei közül egyedül Veszprémnek nincs korcsolyapályája, az itt lakók ugyanis legtöbbször a Balatonra járnak korcsolyázni, ha idejük és az időjárás engedi.
Székesfehérváron a jégpálya csaknem egész évben nyitva tart, szombaton és vasárnap látogatható 17-20 óráig. Hét közben is zajlik az élet, korcsolya-, jégkorong- és szinkronkorcsolya-edzéseken kívül a pálya curlingedzéseknek ad otthont. Az 1800 négyzetméteres jégfeületen kívül élező, kölcsönző és büfé is várja a látogatókat.

Tatabányán a téli szezonban működik a fedetlen jégpálya, hét közben egy turnusban délután, hétvégén négy turnusban nyújt lehetőséget a sportolni vágyóknak. (bővebben lásd. táblázat). A belépők tavaly óta változatlanok, csoportos belépő és bérlet is vásárolható. Természetesen itt is megtalálható ez élező a kölcsönző és a büfé is.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.