Élet-Stílus

Nem jár le a Windows XP terméktámogatása 2006-ban

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy hibás a cég weboldalán lévő írás, miszerint a Windows XP Home Edition és a Windows XP Media Center Edition operációs rendszerek terméktámogatása 2006-ban lejár.

“Az operációs rendszerek Consumer- és Business-változatainak terméktámogatása a Windows Vista megjelenése után is még további két esztendőn át élni fog. A Windows XP Professional Edition terméktámogatása (supportja) pedig további öt évre biztosítva van” – mondta Ines Vargas, a Microsoft termékmenedzsere. “A múlt héten hívta fel valaki a figyelmünket a hibára, azóta dolgozunk a kijavításán. Fontosnak tartottuk, hogy tájékoztassuk az embereket, hogy az adott operációs rendszerek supportja továbbra is él és hogy nincs változás a terméktámogatási politikánkban” – tette hozzá a szakember.

A hivatalos weboldalon kint lévő anyag azért keltett sok felhasználóban aggodalmat, mert a terméktámogatási ciklus lejártát követően a Microsoft az adott szoftverhez már semmilyen hibajavítást vagy frissítést nem ad ki. Sokan jogosan gondolhatták, hogy miután a Vista megjelenik, a redmondi konszern pár hónapra rá leállítja a Windows XP operációs rendszerek további támogatását. Michael Singer, a Gartner piackutató cég elemzője szinte biztos volt abban, hogy az adott információ csak elírás lehet, hiszen a Windows XP operációs rendszer különböző változatait világszerte több millió felhasználó és cég használja és a Microsoft nem engedhetné meg magának, hogy egyik napról a másikra felhagy a terméktámogatásával.

A Silicon német hírportál által idézett Joe Wilcox, a Jupiter Research piackutató cég munkatársa a blogjában azt írta: “Az egész a Microsoft hibája, mert mindez a Vista megjelenési időpontjának folyamatos elhalasztására vezethető vissza, ami által borult az előzetes szoftvermegjelenési ütemterv”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik