Élet-Stílus

Tavaly 220 ezren látogattak Ópusztaszerre

Az elmúlt évek hagyományos rendezvényei mellett számos új programmal várja vendégeit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – közölte Nagy László, a parkot üzemeltető ÓNTE Kht. ügyvezető igazgatója.

Vízkereszttől szilveszterig minden második hétvégén a jeles napokhoz, a népszokásokhoz és az ünnepekhez kapcsolódó rendezvényekkel várja vendégeit a park – mondta az igazgató. Az olyan hagyományos programok mellett, mint a szőlőtermést előre jelző Vince-napi vicevesszővágás vagy a különféle terményekhez kapcsolódó szokásokat bemutató hagyma- és dinnyenap, az idén szerveznek farsangi bált, május 1-jén horgászversenyt és borünnepet, októberben pedig kukoricanapot.

A 2006-os év egyik legnagyobb eseménye a XX. század kiemelkedő szegedi festőinek munkásságát bemutató kiállítás lesz, a március 2-án nyíló tárlaton többek között Vinkler László és Zoltánffy István alkotásait csodálhatják majd meg a látogatók – közölte az igazgató.

Az emlékpark feladata továbbra is a honfoglaláshoz kapcsolódó történelmi események és legendák bemutatása, a néprajz, a népi kultúra értékeinek és hagyományainak megismertetése az ide látogatókkal – mondta. Tavaly a világ öt kontinensének 38 országából és 938 magyar településről 220 ezer látogató érkezett az emlékparkba, közülük több mint 17 ezren ingyen élvezhették Ópusztaszer vendégszeretetét – közölte a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik