Élet-Stílus

Külföldi tagja is lesz a Filmszemle zsűrijének

Idén minden korábbinál kevesebb központi támogatásból rendezik meg a Filmszemlét. A tervek szerint jövőre nem változna meg a rendezvény döntéshozó szervezete, a Szemletanács összetétele, így október helyett már februárban el lehet kezdeni a készülődést a következő évre.

A filmhu beszámolója szerint várható néhány változás idei Szemlén a korábbi évekhez képest. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy idén a játékfilmes zsűri tagjai között külföldi szakemberek is lesznek. Janisch Attila, a Szemletanács elnöke szerint, miközben egyre több európai koprodukció készül, a játékfilmes mezőny számára nagyon fontos az elfogulatlan, külföldi szemlélet.

Idén kevesebb díjat osztanak az eddig megszokottnál, de például külön szakmai elismerésben részesül a legjobb (szerzett vagy összeállított) filmzene.

Ugyancsak jelentős különbség a tavalyi évhez képest, hogy ezúttal nem csak a versenyprogramba bekerült alkotásokkal találkozhatunk, hanem a teljes nevezett mezőnyt meg lehet tekinteni a Mammut termeiben, valamint a katalógusban is szerepelni fognak.

A Szemletanács tagjai:
Janisch Attila filmrendező (elnök), Hartai László mozgókép-oktatási szakember, Mihályfi László rendező, Székely Orsolya dokumentumfilmes és Molnár György filmrendező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik