Élet-Stílus

Pixeleladásból lett milliomos

Elkelt a Millió dolláros honlap utolsó pixele is. Az ötletet kitaláló Alex Tew hónapokon belül dollármilliomos lett, és ehhez nem kellett semmit tennie, mivel a média felkapta az egyedi oldal hírét.

Kreálj egymillió pixelt, add el őket reklámfelületként képpontonként egydolláros áron, és biztosítsd, hogy a reklámra klikkelők azonnal a hirdető cég vagy személy weboldalán kössenek ki. Az egyszerre megvásárolható egység legalább 10×10 pixeles volt, ez a hirdetőknek kereken száz dollárba került. Ez volt az az ötlet, amivel Alex Tew hónapokon belül milliomos lett. Az ötlet annyira bevált, hogy egy ideje már csak ezer szabad képpont maradt. Tew amerikai talk-show-kban lépett fel, interjúkat adott, és bebizonyította, hogy bárkiből lehet egy egyszerű ötlet felhasználásával rövid időn belül gazdag ember.

A 21 éves brit fiatalember miután lassan eladta az utolsó képpontokat is, úgy döntött, hogy a hirdetési felületet tartalmazó Milliondollarhomepage.com utolsó – még szabad – ezer pixelét egyben értékesíti az eBay online aukciós portál segítségével.

Egy ideig úgy nézett ki, hogy a tegnap este zárult aukció szerencsés nyertese az a személy lehet, aki az utolsó helyért nem kevesebb mint 140 300 dollárt ajánlott fel. Az eBaynél összesen 112 licitet regisztráltak, azonban végül ezek közül többet törölni kellett a licitálók komolytalansága miatt (volt 25 millió dolláros ajánlat is), így a „győztes” – nem törődve a reklámzajjal – 38 100 dollárt fizetett az oldalon lévő maradék szabad képpontokért. S hogy hogyan született a dollárszázezreket hozó ötlet? Alex Tew egy éjszaka nem tudott aludni, és azon gondolkozott, miből is finanszírozhatná tanulmányait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik