Élet-Stílus

12 másodpercenként egy SUSE Linux

Az openSUSE-projektben résztvevők száma folyamatosan növekszik: több mint 13 millió oldalletöltést, 750 000 telepítést és 19 000 regisztrált tagot jegyeztek fel világszerte.

A Novell 2005. augusztusában indította el openSUSE.org projektjét, amelyet azóta is hatalmas érdeklődés és aktivitás jellemez. Már több mint 13 millió oldalletöltést és a SUSE Linux szoftver több mint 750 000 ellenőrzött telepítését regisztrálták a weboldalon. A SUSE Linux alkalmazást naponta legalább 7000 példányban, azaz átlagosan 12 másodpercenként telepítik világszerte.

A fejlesztők világszerte javaslatok, hibajavítások ezreivel és jelentős visszajelzésekkel járulnak hozzá a Novell vezető Linux disztribúciójának tökéletesítéséhez.

Az openSUSE projekt 2006. elején kezdi meg egy nyilvános fejlesztési keretrendszer kiadását. Ez a keretrendszer a nyílt forráskód közösség tagjai és a külső alkalmazásfejlesztők számára egyaránt olyan eszközöket és erőforrásokat biztosít, amelyek használatával könnyedén hozzátehetik saját kód- és patch-javaslataikat a SUSE Linux fejlesztéséhez.

A keretrendszerhez több kódkönyvtár és egy nyilvános fejlesztési szerver tartozik majd, amelyekhez minden regisztrált projekttag hozzáférhet. A Novell így leegyszerűsíti a SUSE Linux és a SUSE Linux-alapú disztribúciókon futó szoftvercsomagok és alkalmazások létrehozását.

„A SUSE Linux felhasználók továbbra is támogatják a Novell projektjét, nagy számban telepítik a szoftvereket és keresik a Novell csapatával való együttműködési lehetőségeket. Számuk ma már több millióra tehető világszerte ” – mondta Jeffrey Jaffe, a Novell elnökhelyettese és műszaki igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik