Élet-Stílus

Újabb hibák a Windows-frissítés után

A legújabb biztonsági frissítés után két új hibát felfedeztek fel az Microsoft operációs rendszerében.

Alig egy héttel azután, hogy a Microsoft kiadta a legfrissebb javító programját, újabb két biztonsági problémára figyelmeztettek az vírusirtó cégek szakemberei. Az újonnan felfedezett hibák, ugyan nem annyira veszélyesek a korábbiak, de így is elég kellemetlen leállásokkal, rendszer problémákkal számolhatunk a következő frissítésig.

A Microsoft körülbelül két héten keresztül dolgozott a Windows Meta File (WMF) képformátumában rejtőző biztonsági hibával, amelyet még december 27-én fedeztek fel. Láthatóan a javítás nem sikerült a legjobban, bár legalább a vírusok ellen már nem védtelen a számítógépünk. A McAfee szakemberei szerint azonban továbbra is meg van az esély arra, hogy vírusok hatoljanak be a gépünkbe.

A január 5-én a biztonsági szakemberek nyomására kiadott – előrehozott – hivatalos biztonsági frissítés állítólag nem oldja meg az összes problémánkat, sőt az is lehet, hogy csak növeli a Windows felhasználók gondjait. A WMF hibajavítás körüli rohammunkába úgy tűnik valahogy ismét hiba csúszott. Az elsietett frissítés így további biztonsági kockázatokat vet fel, amelyeket jelenleg is vizsgálnak a vírusvédelmi szakemberek.

A Microsoft az újabb hibákat hivatalosan még nem ismerte el, így gyaníthatóan jelenleg legtöbbet a biztonsági szakértők és a víruskészítők ismerik jelenleg csak a helyzet valódi súlyosságát.

A január elején kialakult feszült helyzethez hasonló állapot valószínűleg most nem fog kialakulni, de ha a vírusírók mélyebben beleássák magukat a Windows WMF kezelésébe, könnyen találhatnak újabb sebezhető pontot a Microsoft operációs rendszerének belsejében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik