Élet-Stílus

Ray Charles emlékkoncert lesz Pesten

Január 27-én, a Művészetek Palotájában Ray Charles emlékkoncerten tisztelegnek a hazai jazz és blues zenészek a soul zene másfél éve elhunyt koronázatlan királya előtt.

A koncerten kronológiai sorrendben csendülnek fel a Ray Charles által sikerre vitt nóták, amelyeket kiváló muzsikusok hangszereltek újra az esemény tiszteletére. Majd’ az összes dalban vendégek csatlakoznak az est házigazdájához és zenei rendezőjéhez Fekete Jenőhöz, a kiváló blues gitáros–énekeshez és a Muddy Shoes zenekarhoz.

Kiegészülnek egy nyolctagú fúvós szekcióval, és egy háromtagú vokállal. Horváth Charlie a Georgia On My Mind című dalt énekli, Tóth Vera Fekete Jenővel adja elő a Sorry Seems To Be The Hardest Word című számot, amely az egyik gyöngyszeme Ray Charles utolsó duett albumának a Genius Loves Companynak.

A koncert kedvéért megszakítja hollandiai kint tartózkodását Ifj. Járóka Sándor a kiváló jazz zongorista is, de további billentyűsök is megfordulnak majd a színpadon az est folyamán; Nagy Szabolcs, Neumann Balázs, id. Lakatos “Szoszó” Sándor, Oláh Kálmán, Weszely Ernő, Romhányi Áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik