Élet-Stílus

Németországba készül a Győri Balett

Háromhetes németországi vendégszereplésre készül a Győri Balett: a január 17-én induló turnén tíz városban - köztük Frankfurtban - tizenhat alkalommal lép fel az együttes a Macbeth és a Giovanni című táncjátékkal - közölte Kiss János igazgató kedden sajtótájékoztatón.

A Giovanni című kompozícióval tiszteleg az együttes Mozart emléke előtt a zseniális komponista születésének 250. évfordulója alkalmából – tette hozzá az együttes vezetője.

A további idei tervekről Kiss János elmondta: március 27-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválon láthatja először a közönség a Tavaszünnep című Kun Attila-koreográfiát és Raphael Bianco olasz koreográfus Víziók című kompozícióját. A fővárosi előbemutatót követően a győri premier április 7-én lesz.

Az igazgató ismertetése szerint június 17-től egy héten át ismét Győr lesz a tánc fővárosa, akkor kerül sor az ötödik magyar táncfesztiválra. Az eseményen a tervek szerint tizennyolc együttes mutatja be repertoárját. Kéttucat külföldi fesztiváligazgatót és menedzsert is várnak a szervezők a rendezvényre, amelynek egyik fő törekvése, hogy a külfölddel megismertesse a magyar tánckultúrát – hangoztatta az igazgató.

A korábbi győri fesztiválokon részt vevő együttesek már eddig is több külföldi meghívásnak tehettek eleget – fűzte hozzá. Az idei fesztivált a Nemzeti Kulturális Alapprogram 35 millió forinttal támogatja – közölte Kiss János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik