Élet-Stílus

A Microsoft előbbre hozta a biztonsági frissítést

A december végén felfedezett, Windows-felhasználókat sújtó WMF sebezhetőség miatti vírusfenyegetést láthatóan a redmondi vállalat végül elég komolynak ítélte, és előbbre hozta az e havi frissítés kiadásának időpontját.

A szakértők napok óta fokozott odafigyelésre szólították fel a Windows-tulajdonosokat a december végén megjelent biztonsági hiányosság miatt. A helyzetet súlyosbította a vírusírók tevékenysége is, miszerint igen hamar reagálva a problémára speciális rosszindulatú kódot készítettek kifejezetten a programhiba által okozott sérülékenység kihasználására. Az első támadások hírére a biztonsági cégek nem hivatalos javító fájlokat készítettek, amelyre viszont a Microsoft nem adta áldását.

Végül a Microsoft a támadások hírére megkezdte szoftverbiztonsági intézkedéseit. Szakértői felmérték a reális veszélyt, és azt állapították meg, hogy bár a probléma komoly, a támadások hatóköre korlátozott.

A Microsoft mindezek ellenére január 5-én, a tervezettnél korábban megjelentette a WMF – fájlok sebezhetőségét kiküszöbölő biztonsági frissítést.

A frissítés a Microsoft Update és a Windows Update szolgáltatásokon, a Microsoft letöltőközponton, illetve a vállalati felhasználók számára a Windows Server Update szolgáltatáson keresztül, egyszerre 23 nyelven érhető el a Windows összes érintett változatához. A Windows automatikus frissítési szolgáltatásának felhasználói számára automatikusan letöltődik a javítás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik