Élet-Stílus

Meglepetéseket tartogat a Consumer Electronic Show

Az év első nagy IT rendezvényének nyitó előadását Bill Gates, a Microsoft elnöke tartja. Elemzők szerint 2006 a szórakoztatóelektronika és a vezeték nélküli technológia éve lesz.

2006. január 5–8. között ismét megnyitja kapuit a szórakoztatóelektronikai iparág legnagyobb éves rendezvénye, a Consumer Electronic Show 2006 (CES). A rendezvény, melynek hagyományosan Las Vegas ad helyet, „A jövő technológiájának meghatározása” címmel vezeti be a látogatókat az iparág legújabb technológiáinak és eszközeinek világába.

A rendezvény során bemutatásra kerülnek az audioeszközök, a digitális képalkotás, az elektronikus játékok, az otthoni hálózatok, a házimozi- és videotechnikák, mobil elektronikák, a vezeték nélküli technológiák legfrissebb újdonságai.

Bill Gates nyitóelőadását a rendezvény „nulladik” napjának délutánján hallgathatják meg a kiállításra ellátogató szakemberek. Gates – a tőle megszokott módon – itt ismerteti a Microsoft jövőképét a szórakoztató-elektronikai iparággal kapcsolatban.

A CES-ről érkezett előzetes hírek szerint mintegy 2500 cég mutatja itt be újdonságait. A Samsung és a Sony Ericsson új telefonokat ígér, mások internetes mobilos szolgáltatásokat először a rendezvényen. Az egymással versengő Blu-ray és HD-DVD szövetségek is meglepetéseket tartogatnak az érdeklődők számára.

A CES során a Microsoft bemutatja a Windows Vista legfrissebb újdonságait, az MSN kommunikációs, zenei és kereső funkcióinak működő változatát, és az IPTV kibővített szolgáltatásait.

A standok és bemutatók mellett számos előadás is elhangzik majd a kiállítási napokon, amelyek közül a legérdekesebbek az első napon a Sony vezér Howard Stringer, Michael Dell (Dell) és az Intel főnök Paul Otellini előadása. A második napon Yahoo! elnökvezérigazgató Terry Semel, a Kodak elnök Antonio Perez és a Google alapító Larry Page előadását kíséri a sajtó kiemelt figyelemmel.

A világ legnagyobb cégei számtalan új termékkel és szolgáltatással készülnek az idei első megmérettetésre is, mivel számos kategóriában osztják ki a kiállítás díjait, melyek közül a legérdekesebbekről igyekszünk mi is egy kis összeállításban beszámolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik