Élet-Stílus

Jövő héten érkezik az új Peugeot mini

A PSA Peugeot Citroen jövő hétre ígéri, hogy piacra dobja új kisautóját, a 207-est. E lépéssel is igyekeznek javítani kedvezőtlen eladási adatokon.

A PSA Peugeot Citroen 207 értékesítése együtt történik majd a 206-os modellével; a gépkocsit eleinte a franciaországi Poissyban, később a szlovákiai Trnavában is gyártják majd, ahol a PSA 350 millió eurós beruházással növelte a korábban tervezett 300 ezerről 450 ezerre az üzem kapacitását. A Trnava-i üzemben 2006-ban indulhat majd meg a termelés.

Az új modell az Év Autójának választott Renault Clio piaci ellenfele lesz, de ebben az osztályban versenyez még a Fiat Punto, a Ford Fiesta, a VW Polo, az Opel Corsa és a Citroen C3 is.

A hamarosan nyilvánosságra kerülő 2005-ös francia új autó regisztrációk nagy valószínűséggel a PSA Peugeot Citroen és a Renault eladásainak visszaesését jelzik majd. A Renault mindazonáltal 2007-ig nem tervezi új modell piacra dobását, három éves stratégiáját február 9-én hozza nyilvánosságra.

A Cetelem fogyasztói hitelintézet már decemberben azt közölte, hogy várakozásai szerint 2005-ben 3 százalékkal csökkent az új autók eladása, és a növekedési ütem 2006-ban 2 százalékos, az eladott autók száma 2,12 millió lehet.

Európában a tavalyi esztendő első 11 hónapjában 0,5 százalékkal, novemberben 2,8 százalékkal csökkent az új autók eladása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik