Élet-Stílus

Sun–PDC: világméretű katasztrófafigyelő rendszer

A Sun Microsystems, Inc. együttműködési megállapodást kötött a hawaii székhelyű Pacific Disaster Centerrel (PDC) egy, a világ minden országára kiterjedő, katasztrófa-előrejelző rendszer kifejlesztésére és rendszerbe állítására – áll a cég közleményében.

A délkelet-ázsiai szökőárt követően a világ kormányai azonnal felismerték, hogy a hasonló természeti csapások elkerülésében alapvető fontossággal bír a megfelelően kivitelezett kockázatelemzés, illetve a kockázati tényezők mérséklésére szolgáló technológia kiépítése. A stratégiai szövetség az egyes nemzetek katasztrófavédelmi készültségének fokozásával támogatja az emberéleteket és anyagi javakat fenyegető károk elhárítási munkáját.

A Pacific Disaster Center alkalmazott információkutatást végez a természeti csapások terén, és az eredményekről elemzéseket készít a döntéshozók és a katasztrófaelhárítási vezetők részére. A Sun a kormányzati ügyfelekkel foglalkozó nemzetközi szakértői gárdája révén vesz részt ebben a projektben, valamint a technológiai megoldásaival és műszaki szolgáltatásokkal látja el a PDC-t. Jelenleg a Sun és a PDC a thaiföldi országos katasztrófa-előrejelző központnak (NDWC) nyújt segítséget a korai jelzőrendszerek kifejlesztésében, amelyhez az Amerikai Kereskedelmi és Fejlesztési Ügynökség biztosítja a szükséges pénzügyi forrásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik