Élet-Stílus

Film készül Kertész Imre egyik kisregényéből

Emelet címmel nagyjátékfilm készül az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre egyik kisregényéből, Vecsernyés János rendezésében – közölték az alkotók szerdán, a forgatás utolsó szakaszában az MTI-vel.

A produkció „külön nyeresége”, hogy az apát Haumann Péter, a fiút Haumann Máté alakítja – olvasható az MTI-hez eljuttatott összegzésben. A további főszerepeket Takács Kati, Fekete Ernő, Kovalik Ági, Iglódi István, Csuja Imre és Czukor Balázs alakítja.

A film a krimi stílusjegyeit is alkalmazva meséli újra Kertész Imre Az angol lobogó című kisregényét – közlik. A történet egy meg nem nevezett országban játszódik, ahol titkos rendőri szervezet működik a fennálló rend védelmében. Hoffmann, a nagy hatalmú milliomos fia mindenáron be akarja bizonyítani a szervezet, az „Emelet” létét, bajba sodorva magát. Apja mindent megtesz, hogy megmentse, de végül mindketten odavesznek.

Vecsernyés János rendezte 2001-ben a Kvartett című nagyjátékfilmet, de nevéhez számos operatőri munka is kötődik (Mix, El Ninno, Balkán! Balkán!). Évekkel azelőtt talált rá az Emelet alapjául szolgáló kisregényre, mint Kertész Imre Nobel-díjat kapott. A forgatókönyvet Radnai Annamáriával együtt írta, és Háy János segítségével véglegesítette. Az operatőr Lajos Tamás, a rendező gyakori alkotótársa – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik