Élet-Stílus

Helyet kínálunk az ENSZ internetes szervezetének

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kezdeményezésére megalakult a magyar internet civil, piaci és kormányzati szereplőinek konzultációs platformja, az Internet Jövője Fórum.

A fórum megalakulásának közvetlen előzménye, hogy az IHM minisztere a 2005. november 16–18. között megrendezett tuniszi ENSZ Információs Társadalom Csúcstalálkozón (WSIS) bejelentette, hazánk kész otthont adni a Kofi Annan ENSZ-főtitkár kezdeményezésére megalakuló úgynevezett Internetirányító Fórum (IGF) irodájának.

Alakuló ülésén a fórum a nemzetközi szinten képviselendő hazai egységes álláspont mielőbbi kialakítását tűzte ki céljául. A munkáját 2006-ban megkezdő, kormányzati, civil és gazdasági szervezeteket tömörítő, a lehető legszélesebb körű párbeszédet célzó nemzetközi Internetirányító Fórum megalakulásának célja az internet működésével, irányításával kapcsolatos kérdések áttekintése, a jelenlegi mechanizmusok tökéletesítése, és kiegészítése valamennyi érintett érdekeinek figyelembevételével.

Az IHM minisztere a fenti célok megvalósítása és a hangsúlyos magyar szerepvállalás érdekében a hazai szakma és civil szféra támogatását kérte. A nyilvános vitafórum megalakításával teret kíván adni — a hazai összhang mielőbbi kialakításához — a különféle gazdasági, közösségi és szabályozási kérdések megvitatásának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik