Élet-Stílus

Véget ért az Audi–Nissan per

Hónapokkal ezelőtt esett egymásnak az Audi és a Nissan, a Q betű használatának jogáért. Mára megszületett a döntés.

A Nissan szerint az Audinak nincs joga használni a „Q” betűt a már itthon is rendelhető Q7 szabadidő-autó nevében. Úgy gondolják, ez a betű a vásárlók szemében az általuk gyártott autókkal kapcsolódott össze. Négy, már bejegyzett márkanévvel igazolta állítását a Nissan, hiszen a vitatott betű szerepel például az Infiniti Q45 és a QX56 luxuskivitelű szabadidő-autó nevében is.

Hasonlóan gondolkodtak a német márkánál is, hivatkozva az általuk huszonöt évvel ezelőtt kifejlesztett quattro négykerék-hajtásra. A német fél a „quattró”-t jelölné evvel a betűvel az öt-, hat- vagy hétszemélyes Q7-es Audin.

A Nissan és az Audi képviselői peren kívül megegyeztek a Q-val kezdődő nevek közös használatáról. Ezek szerint az Audi marketingeseinek nem kell új nevet kitalálniuk a Q7-hez, és a későbbre tervezett Q5 kompakt szabadidő-autó is viselheti az eredetileg tervezett nevet. Az Audi azt állítja, egy fillért sem fizetett a Nissannak a peren kívüli egyezség létrejöttéért. Az esetleges további megállapodásokat titokban tartják a felek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik