Élet-Stílus

Jeanne Moreau Budapesten

A francia film egyik meghatározó egyénisége a díszvendég az európai mozisok pénteken Budapesten, a Corinthia Grand Hotel Royal szállóban megnyíló konferenciáján.

Jeanne Moreau személyesen adja át péntek este a legjobb európai filmprogramért járó díjat Port Ferencnek, a Budapest Film igazgatójának, a cég által üzemeltetett Művész, Puskin és Szindbád mozik filmkínálatának elismeréseként, majd szombaton részt vesz Utolsó napjaim (Le temps qui reste) című, Francois Ozon jegyezte legújabb filmjének premier előtti díszbemutatóján.

A magyar fővárosban tanácskozó, az EU Media Plus programja által támogatott Europa Cinemas hálózat olyan mozik üzemeltetési költségeihez járul hozzá, amelyek műsorán rendszeresen és nagy mennyiségben szerepelnek az európai filmművészet alkotásai: 59 országban, 375 városban, 664 moziban, összesen 1552 vetítővásznon támogatja az európai filmművészet alkotásainak bemutatását.

Magyarországon 9 budapesti és 11 vidéki filmszínház tagja a hálózatnak. A szervezetnek a magyar fővárosban megrendezett 10. nemzetközi éves konferenciájára 300 európai moziműködtetőt, szakembert hívtak meg.

Olyan témákat vitatnak meg, mint a mozi jövője a televízió és az alternatív film-forgalmazás, a DVD, a házi mozi, a mobiltelefon és az internet korában, a digitális mozi lehetőségei, a filmek terjesztése, hírverése, marketingje, vagy éppen a kalózkodás veszélyei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik