Élet-Stílus

„Mobil” Skype – ingyenes telefonálás távol a számítógépünktől is

A Cisco Systems részlegeként működő Linksys nemzetközi együttműködés keretében egy olyan új vezeték nélküli telefonkészüléket mutatott be, amellyel az ingyenes internetes Skype-hívások a számítógéptől távol, kézi készülékekről is lebonyolíthatók.

Az új internetes telefon (CIT200) kényelmes eszközt ad az eddig számítógéphez kötött Skype-használók kezébe, akik ezentúl otthon vagy munkahelyükön bárhonnan kezdeményezhetnek ingyenes hívásokat a Skype-program segítségével. A Skype használatát támogató első termék – a CIT200 – a Skype induló szoftverkészletével kerül forgalomba.

A készülék automatikusan átveszi a felhasználó meglévő kapcsolatlistáját, így azok azonnal hívhatók. A CIT200 a SkypeOut, SkypeIn és Skype Voicemail fizetős szolgáltatásokat is támogatja, amelyekkel a felhasználók hagyományos vezetékes és mobiltelefonszámukon egyaránt hívhatják családtagjaikat, barátaikat és kollégáikat, valamint legfeljebb 10 perces üzeneteket fogadhatnak, illetve továbbíthatnak.

A telefonálók világszerte olyan lehetőségekhez jutnak, amelyekkel csökkenthetik telefonköltségeiket. A CIT200 készülékeken pedig az otthonukban, illetve irodáikban a számítógépüktől távol is kezdeményezhetnek és fogadhatnak ingyenes Skype-hívásokat – nyilatkozta James Bilefield, a Skype üzletfejlesztésért felelős alelnöke, majd hozzátette: „Felhasználóink kényelme érdekében a Skype szolgáltatásait egy egész sor készüléken elérhetővé tettük; a világelső Linksysszel kötött, csúcsminőségű termékek kifejlesztésére irányuló megállapodásunk pedig izgalmas stratégiai lépésnek ígérkezik. Örömmel várjuk, hogy a jövőben a Linksysszel közösen számos nagyszerű termékkel lépjünk piacra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik