Élet-Stílus

Újabb tömeges Toyota-visszahívás

Közel negyedmillió Crown és Hiace modelljét hívja vissza a Toyota Japánból, mivel a motorok egyes részei korrodálódhatnak – adta hírül kedden a BBC. Ugyanezen ok miatt a világpiacról további egymillió autónak kell visszatérnie a világ második legnagyobb autógyárába.

A stuttgarti “Auto motor und sport” szakmagazin szerint 2007-ben a japán Toyota lesz a világ vezető autógyára, évi 9,2 milliós járműgyártással, átvéve a vezetést az akkor becslések szerint 9,1 millió járművet előállító amerikai General Motorstól.

A Toyota autógyár bejelentette, hogy javításra visszahívja 246 és félezer Japánban eladott 1998 és 2005 között gyártott Crown és Hiace modelljét, mert ezek motorjainak bizonyos részei rozsdásodhatnak. Azt is jelezte a társaság, hogy ezen okból a mostani visszahívási akciót további mintegy egymillió autójára is bejelentheti, amelyeket nem Japánban, hanem a világpiacon adott el.

Az intézkedést Japánban összesen 169 különböző panasz alapján rendelte el, bár a gyártó közölte, hogy a problémák egyetlen esetben nem okoztak balesetet.

A múlt hónapban rendelte el történetének legnagyobb visszahívási akcióját a Toyota, akkor mintegy 1,3 millió autóját az elektromos rendszer esetleges meghibásodása miatt hívta be szervizre. Ebben az akcióban is elsősorban Japánban forgalomba hozott autókról volt szó, beleértve Hilux és Dyna típusú haszonjárműveket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik