Élet-Stílus

Greenpeace-eseket vittek el a Parlament elől

A paksi atomerőmű üzemidejének meghosszabbítása ellen a Parlament előtt tiltakozó Greenpeace-aktivistákat vezettek el kedden a rendőrök.

Az MTI tudósítója szerint több mint tíz aktivista demonstrált a parlament főlépcsőjén, „Paks hosszabbítását ne!” és „Stop Paks!” feliratú transzparensekkel. A demonstrálókat a rendőrség elvezette, mivel a hatósági felszólítás ellenére nem távoztak a helyszínről.

A FigyelőNethez eljutott Greenpeace-közlemény szerint a 17 magyar, szlovák és osztrák nemzetiségű Greenpeace-aktivista célja, hogy felhívja az épületben éppen ülésező képviselők figyelmét a Paksi Atomerőmű biztonsági hiányosságaira.

A parlament a napokban vitatja meg az atomerőmű élettartam-hosszabbításáról szóló határozattervezetet. A Greenpeace szerint a határozat időzítése megdöbbentő, hiszen az élettartam-hosszabbításhoz szükséges környezeti hatásvizsgálatokat csak 2007-ben fejezik be.

Hétfőn az Energia Klub és a Védegylet 80 közéleti személyiség aláírásával ellátott fizetett hirdetése jelent meg a Népszabadság hasábjain, amelyben a paksi atomerőmű élettartamának 20 évvel való meghosszabbítása ellen tiltakoztak a szervezetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik