Élet-Stílus

Kérdéses, hol folytatja Talmácsi

Szinte bizonyos, hogy Talmácsi Gábor nem a KTM színeiben indul majd a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2006-os idényében. A versenyző menedzsere a Hondával tárgyal.

Bár csütörtökön a nyilatkozatok alapján bizonyosnak tűnt, hogy Talmácsi Gábor nem a KTM színeiben indul majd a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2006-os idényében, az osztrák istálló közölte: vele képzeli el a jövőt. Az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban Harald Bartol csapatvezető és Kurt Nicoll sportigazgató hangsúlyozza, hogy a jövő évi szerződés megkötéséről a felek – közös megállapodás alapján – legkorábban csak az utolsó, valenciai futam után döntenek.

Csütörtökön kellett volna leadni a nevezéseket a jövő évi sorozatra, s Gáborral kapcsolatban a KTM ezt nem tette meg, ezért megállapodtunk a Honda gyári csapatával, hogy Talmácsi jövőre náluk versenyez, a 125 kcm-esek között – erősítette meg a Telesport információt az MTI érdeklődésére Stefano Favaro, a motoros menedzsere. Gábor lesz az elsőszámú pilóta a csapatnál, mellette az olasz Lorenzo Baroni fog szerepelni – tette hozzá a menedzser.

Favaro ugyanakkor még nyitva hagyott egy “kiskaput”, mert elmondta: szombatra derül ki százszázalékosan, hogy végleges-e a szakítás a KTM-mel, de hangsúlyozta, ő nem fűz sok reményt a további közös munkához.

Eközben a menedzser folyamatosan tárgyal a Honda vezetőivel a feltételekről, a végleges szerződés a jövő hét közepén készülhet el és kerülhet aláírásra. Talmácsi a hétvégi, idényzáró Valenciai Nagydíj előtt a harmadik helyen áll a legkisebb géposztály összetett pontversenyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik