Élet-Stílus

Kémprogramokat is keres az online víruskereső

A Trend Micro megújult HouseCall-szolgáltatása nemcsak kémprogram-felismeréssel, hanem szélesebb körű böngésző és operációs rendszertámogatással is bővült.

A Trend Micro ingyenes online víruskereső szolgáltatása, a HouseCall frissített verziója kémprogram-felismerő és eltávolító szolgáltatást is tartalmaz, valamint a webböngészők és operációs rendszerek szélesebb körét támogatja. A szolgáltatás ingyenesen letölthető és eseti ellenőrzésre használható; képes az egész gépet átvizsgálni és a fertőzéseket eltávolítani.

A még 1997 májusában elindított szolgáltatással a felhasználók egy webböngésző segítségével megvizsgálhatják számítógépüket, és eltávolíthatják róla a vírusokat, férgeket és egyéb rosszindulatú kódokat. A HouseCall új változata már a kémprogramokat és reklámprogramokat is felismeri és eltávolítja.

A fejlesztők jelentősen bővítették a rendszer által támogatott böngészők listáját: a Microsoft Internet Explorer mellett most már a Mozilla (Firefox), az Opera és a Netscape is használható. A Microsoft 98/NT4.0/W2K/W2K3/XP SP2 rendszerek támogatása mellett a HouseCall kompatibilis más, nem Windows operációs rendszerekkel is, például a MacOS X, Solaris és Linux platformokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik