Élet-Stílus

Persányi: 2010 után uniós szinten a környezetvédelem

Látványosan javult a környezet állapota Magyarországon az elmúlt 10 évben – jelentette ki Persányi Miklós. A zöld tárca vezetője szerint tisztább lett a levegő, javult a felszíni vizek minősége és egyre kevesebb múltban kialakult szennyező góc vár felszámolásra.

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter egy tudományos konferencián a levegőminőség javulásának okairól kifejtette: az európai uniós követelményeknek megfelelően csökkent az ipar levegőszennyezése, ezen kívül a közlekedésből is kevesebb káros anyag jut a környezetbe. Az egyre inkább környezetbarát autópark kedvező hatással volt, ugyanakkor a megnövekedett kocsi-állomány némileg növelte a levegő terhelését.

A környezet állapotának javulását segítik nagy mértékben azok a fejlesztések, amelyek nyomán öt éven belül szinte teljes mértékben európai szintű környezeti infrastruktúra épül ki az országban – mutatott rá Persányi Miklós, utalva a szennyvíz-tisztítási, ivóvíz-minőségi és hulladékgazdálkodási projektekre. Hozzátette: 2010 után már csak a kistelepülések szennyvíz-tisztításával marad adós Magyarország ahhoz, hogy uniós szintre emelje a környezetvédelmet.

A miniszter hangoztatta: a környezetállapot fejlődésének tempója az elmúlt évtizedben tapasztalt kedvező változás miatt nem lassulhat le a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik