Élet-Stílus

A Cisco növeli a hálózati biztonságot

A Cisco újragondolt NAC (Network Admission Control) technológiája lehetővé teszi a helyi és vezeték nélküli hálózatokra kapcsolódó eszközök előzetes „szűrővizsgálatát".

A Cisco Systems bejelentette, hogy továbbfejlesztette Network Admission Control (NAC) keretrendszerét, amely a hálózatokat és azok végpontjait fenyegető kémprogramok, vírusok és féregtámadások ellen nyújt védelmet.
A Cisco NAC keretrendszere mostantól a vezeték nélküli megoldásokra is kiterjed. A fejlesztés további eredményeként a NAC partnerprogram egy új ellenőrzési kategóriával, a korábban Cisco Clean Access néven ismert NAC alkalmazáscsalád pedig új elemekkel bővült. A most bejelentett újdonságok a Cisco „önvédő hálózat” (Self-Defending Network) elnevezésű biztonsági stratégiáján alapulnak, amelyet a folyamatosan változó hálózati veszélyek gyors azonosítására, megelőzésére és kivédésére fejlesztett ki a vállalat.

A NAC keretrendszer új alkalmazási lehetőségei

A WAN-környezetek mellett ezentúl helyi, illetve vezeték nélküli hálózatokban is ellenőrizhető, hogy a csatlakozni kívánó gép megfelel-e a biztonsági szabályoknak, biztonsági kiértékeléseket lehet kezdeményezni, valamint a nem megbízhatónak ítélt eszközök és rendszerek karanténba helyezhetők, ahol a problémát orvosolni lehet. A biztonsági információkat a NAC keretrendszer végponti technológiája, a Cisco Trust Agent (CTA) 2.0-s verziójának legújabb változata gyűjti össze, illetve továbbítja az egyes komponensek között. A NAC keretrendszer kiterjesztésével a Catalyst kapcsolócsaládra, illetve a vezeték nélküli megoldásokra a vállalatok olyan eszközökhöz jutnak, amelyekkel még azt megelőzően kiszűrhetik a hálózati veszélyeket, mielőtt azok bejutnának a helyi hálózatra, és megfertőzhetnék a vállalat más eszközeit.

A Cisco NAC-készülékcsaládjának újdonságai

A Cisco szintén bejelentette előre konfigurált NAC-készülékeinek új családját. A nem megbízható eszközök felkutatására, letiltására, karanténba helyezésére, illetve a hálózati támadások elhárítására alkalmas készülékek a biztonsági szabályok betartásáról is gondoskodnak. Az új verzió a jelenleg megrendelhető szoftveres kiegészítés mellett az alkalmazási lehetőségek kiterjesztése érdekében hardveres kiegészítőként is beszerezhető. A NAC-készülékcsalád rendelkezik továbbá a legjelentősebb gyártók kémprogramok elleni védelmi funkcióival is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik