Élet-Stílus

A Cisco növeli a hálózati biztonságot

admin
admin

2005. 10. 27. 16:39

A Cisco újragondolt NAC (Network Admission Control) technológiája lehetővé teszi a helyi és vezeték nélküli hálózatokra kapcsolódó eszközök előzetes „szűrővizsgálatát".

A Cisco Systems bejelentette, hogy továbbfejlesztette Network Admission Control (NAC) keretrendszerét, amely a hálózatokat és azok végpontjait fenyegető kémprogramok, vírusok és féregtámadások ellen nyújt védelmet.
A Cisco NAC keretrendszere mostantól a vezeték nélküli megoldásokra is kiterjed. A fejlesztés további eredményeként a NAC partnerprogram egy új ellenőrzési kategóriával, a korábban Cisco Clean Access néven ismert NAC alkalmazáscsalád pedig új elemekkel bővült. A most bejelentett újdonságok a Cisco „önvédő hálózat” (Self-Defending Network) elnevezésű biztonsági stratégiáján alapulnak, amelyet a folyamatosan változó hálózati veszélyek gyors azonosítására, megelőzésére és kivédésére fejlesztett ki a vállalat.

A NAC keretrendszer új alkalmazási lehetőségei

A WAN-környezetek mellett ezentúl helyi, illetve vezeték nélküli hálózatokban is ellenőrizhető, hogy a csatlakozni kívánó gép megfelel-e a biztonsági szabályoknak, biztonsági kiértékeléseket lehet kezdeményezni, valamint a nem megbízhatónak ítélt eszközök és rendszerek karanténba helyezhetők, ahol a problémát orvosolni lehet. A biztonsági információkat a NAC keretrendszer végponti technológiája, a Cisco Trust Agent (CTA) 2.0-s verziójának legújabb változata gyűjti össze, illetve továbbítja az egyes komponensek között. A NAC keretrendszer kiterjesztésével a Catalyst kapcsolócsaládra, illetve a vezeték nélküli megoldásokra a vállalatok olyan eszközökhöz jutnak, amelyekkel még azt megelőzően kiszűrhetik a hálózati veszélyeket, mielőtt azok bejutnának a helyi hálózatra, és megfertőzhetnék a vállalat más eszközeit.

A Cisco NAC-készülékcsaládjának újdonságai

A Cisco szintén bejelentette előre konfigurált NAC-készülékeinek új családját. A nem megbízható eszközök felkutatására, letiltására, karanténba helyezésére, illetve a hálózati támadások elhárítására alkalmas készülékek a biztonsági szabályok betartásáról is gondoskodnak. Az új verzió a jelenleg megrendelhető szoftveres kiegészítés mellett az alkalmazási lehetőségek kiterjesztése érdekében hardveres kiegészítőként is beszerezhető. A NAC-készülékcsalád rendelkezik továbbá a legjelentősebb gyártók kémprogramok elleni védelmi funkcióival is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

People gather next to flowers, candles and other items set up on the Las Ramblas boulevard in Barcelona as they pay tribute to the victims of the Barcelona attack, a day after a van ploughed into the crowd, killing 13 persons and injuring over 100 on August 18, 2017.
Police hunted for the driver who rammed a van into pedestrians on an avenue crowded with tourists in Barcelona, leaving 13 people dead and  more than 100 injured, just hours before a second assault in a resort along the coast. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.