Élet-Stílus

Mellizom-szépségversennyel bosszantják a pécsieket

Pécs nem vásárolja meg azokat a domain neveket, amelyek hasonlóak a Pécs Európa kulturális fővárosa 2010 programot népszerűsítő weboldalhoz, viszont jogi lépéseket fontolgat a neveket lefoglaló személy ellen. Erről a pécsi pályázatíró iroda vezetője beszélt az MTI-nek kedden.

“Az európai gyakorlatot követjük, vagyis nem foglalkozunk a hasonló nevű, de más tartalmat szolgáltató internetes oldalakkal. Kidolgozzuk a megfelelő kommunikációs csatornát annak érdekében, hogy az érdeklődők megtudják: a kulturális fővárossal kapcsolatos információkat a mi pecs2010.hu oldalunkról tudhatják meg” – tájékoztatott a pécsi pályázat irányító-egyeztető tanácsának keddi döntéséről Tarrósy István.

Hozzátette, a hasonló, pecs2010.com és a pecs2010.net oldalak obszcén tartalma miatt jogi lépéseket fontolgat tulajdonosuk ellen. A pecs szó angolul mellizmot jelent, a két oldal jelenleg egy női és egy férfi mellkast ábrázolva mellizom-szépségversenyt hirdet 2010-re.

Tarrósy István utalt rá: miután az Európa kulturális fővárosa pályázaton Pécset hirdették ki győztesnek, valaki lefoglalta a pecs2010.com és a pecs2010.net domain neveket. Sajtóhírek szerint a háttérben egy leleményes miskolci internetező áll, aki a lépéssel a versenyben Miskolc előtt végzett Pécs vezetőit kívánta bosszantani, illetve esetleg anyagi hasznot remél a nevek értékesítéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik