Élet-Stílus

Magyarországon bővít a Koch

Mintegy 3 millió euróból újabb fejlesztést hajt végre magyar cégénél a Koch Prezisionsdrehteile GmbH – erősítette meg a Napi Gazdaság információit Szabó Bertalan, a szekszárdi székhelyű Jako Fémárugyár Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezzel párhuzamosan a jelenlegi mintegy 250 fős létszámot újabb 100 dolgozóval bővítik. A fejlesztés hátterében a folyamatosan növekvő kereslet mellett elsősorban új termékek gyártása áll. A cég a közelmúltban olyan tendereken is sikerrel szerepelt, amelyeken távol-keleti gyártók is részt vettek.

Az Európa szinte valamennyi vezető autógyárának – többek között a Volvónak és a Mercedesnek – ablakemelő- és ablaktörlő-motorokat gyártó társaság 2006-tól egészségügyi berendezésekhez, elsősorban kórházi ágyakhoz és kerekes kocsikhoz is készít villanymotorokat. A döntően technológiai fejlesztéseket a szekszárdi ipari parkban lévő több mint 8 ezer négyzetméteres gyártóbázison valósítják meg. Bár erről végleges döntés még nem született, egy újabb, több millió eurós zöldmezős beruházással a gyártóbázist is bővítenék majd.

A wörnitzi székhelyű Koch Prezisionsdrehteile 1998-ban hozta létre magyar cégét, s azóta a teljes termelést, sőt a logisztikai feladatokat is Szekszárdra telepítette. Az anyavállalat eddig több mint 10 millió eurót költött különböző magyarországi beruházások megvalósítására. A Jako tavalyi nettó árbevétele már meghaladta a 11 millió eurót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik