Élet-Stílus

Újabb vihar fenyegeti az amerikai partokat

Wilma névre keresztelték azt a trópusi vihart, amely a hétvégén a Kajmán-szigetek környékén alakult ki.

Az idei hurrikán szezon aktivitását jelzi az a tény, hogy újabb olyan trópusi vihar alakult ki a hétvégén, amelyet a szabályok szerint névvel láttak el a szakemberek. A Wilma immáron a huszonegyedik ebben az idényben, amely ismét komoly aggodalmat okozhat a környék lakóinak. Mivel az előrejelzések szerint legújabb vihar is fenyegetheti az amerikai partokat, a meteorológiai szolgálat és a katasztrófa elhárítás kiemelkedő figyelemmel követi az eseményeket.

Ugyan a vihar sebessége, még nem sokkal haladta meg a 39 mérföld/óra, azaz 62 kilométer/óra sebességet, de ezzel már belépett azok közé a viharok közé, amelyek kiemelt figyelmet és saját nevet érdemelnek.

A miami székhelyű Nemzeti Hurrikán Központ szerint a feljegyzések szerint az elmúlt 154 évben csak egyetlen évben figyeltek meg az ideinél több hurrikánt.

A november 30.-án záródó hurrikán szezon pedig még tartogathat kellemetlen meglepetéseket a térség lakói, illetve a meteorológusok részére.

A Wilma egyelőre Kuba déli partjaitól lassan halad dél-nyugati irányba. A szakértők a korábbi hurrikánok modellezésével arra következtetnek, hogy a Katrina és a Rita után, a Wilma is elérheti az amerikai partokat. A pusztító hurrikán kialakulásának folyamatában a Golf áramlat légáramlásai erősíthetik a szélsebességét és a pusztító hatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik