Élet-Stílus

Újabb mini egyterű a Toyotától

Japánban már árulják a legújabb Toyota mini egyterűt, a Ractis-t. Európai bemutató nem valószínű.

A Toyota új, “Vibrant Clarity” formatervezési filozófiáját követve készült el az új mini egyterű, a Ractis, ami az új Yaris padlólemezére építkezik. Stabilitást sugalló sportos forma, nagy tengelytávolság, széles nyomtáv, alacsony padlószint, és nagy csomagtartó jellemzi az új jövevényt.

1.3 és 1.5 literes VVT-i motorok mozgatják a négyszemélyes autót, amelyek 87, illetve 105 lóerős teljesítményt nyújtanak, és emellett rendkívül környezetkímélők is. A motorok erejét az energiatakarékos Super CVTi váltó továbbítja a négy, illetve az első két hajtott kerék felé, csendes és komfortos utazást kínálva. Sportosabb vezetőknek a hétsebességes szekvencionális Shiftmatic gondoskodik a manuális váltó használatához hasonló működésről. A lassításért nagy átmérőjű fékek felelnek.

Kompakt mérete ellenére a Ractis osztályának egyik legtágasabb belső terét kínálja, kombinálva a könnyen kezelhető, stílusos utastérrel. Kategóriájának legnagyobb panorámatetejét építették az autóba, amely a nyitottság érzését ígéri az utasoknak. Az utazást automatikus -por és pollenszűrővel felszerelt- légkondicionáló, és tempomat teszi komfortosabbá.


Újabb mini egyterű a Toyotától 1

Fotó: Vezess.hu

Jól szerepelt az autó a gyár töréstesztjein is, ahol eredményesen vizsgázott az energiaelnyelő karosszéria, és az új fejlesztésű, nyakcsigolya-sérüléseket csökkentő, megerősített keretű ülés is. Szintén jól szerepelt az autó gyalogosvédelmet szolgáló felépítése.

Rendelhető lesz az új autó “Welcab” névre hallgató kivitelben is, amit még a gyárban láttak el a mozgássérült emberek különleges igényeinek is megfelelő kiegészítőkkel. Készítenek olyan változatokat, amikbe könnyen behelyezhetőek a kerekesszékek, és lehet rendelni forgatható, emelhető, elcsúsztatható ülésekkel felszerelt, pedálok használata nélkül vezethető járművet is.

Európai megjelenés nem valószínű, értesülések szerint nem a Yaris Verso utódjáról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik