Élet-Stílus

GM: megduplázódik Szentgotthárdon a termelés

A General Motors Powertrain - Magyarország Kft. szentgotthárdi üzemében elkezdődött a nehézgépjárművek számára készülő Allison típusú váltók szerelése – tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken.

A szentgotthárdi sebességváltó-gyárat másfél év alatt, 6,4 millió eurós beruházással tették alkalmassá az Allison Transmission legnagyobb forgalmazott váltóinak szériagyártására – áll a társaság közleményében.

A “HD” (Heavy Duty) váltó nehézgépjárművekhez készül, tűzoltó-, és szemetes-autókban, városi autóbuszokban és hasonló tehergépjárművekben alkalmazzák. A középnehéz MD (Medium Duty) változatot már 2000 óta szereli a gyár. A két széria együttes szerelésében rejlő előnyök jó feltételeket kínáltak a General Motors vállalatcsoporthoz tartozó Allison számára ahhoz, hogy Magyarországon is elindítsák a HD váltó gyártását.

A HD váltók gyártásával a gyár kibocsátása az év végére eléri a 15 128 darabot, ez 46 százalékos növekedés lesz a 2004-évi darabszámhoz viszonyítva. A megemelkedett darabszámot a műszakrend átalakításával tudja legyártani a vállalat a 70 dolgozójával.

A társaság arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy október 1-jei hatállyal Paizer Andor személyében magyar vezető került a szentgotthárdi General Motors Powertrain – Magyarország Kft. élére. Paizer Andor Közel hároméves svédországi kiküldetése után átveszi a szentgotthárdi motor- és váltógyárak igazgatói feladatkörét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik