Élet-Stílus

A progresszív rock klasszikus basszerosa az A38-as hajón

Október 18-án az A38-as hajón a világ egyik legismertebb basszusgitárosa játszik zenekarával. Az öttagú Tony Levin Band, a közelmúlt legtöbbre értékelt szupercsapata.

Tony Levin összesen három albumot készített a Narada Productions számára. Az utolsó kettőn a Tony Levin Band szerepel, az egyik anyag pedig egy dupla CD, amely élőben került rögzítésre, közel az együttes woodstocki (New York állam) otthonához. Az új kiadvány 2006 elejére várható, a zenekar pedig intenzív turnéra készül Európában, Oroszországban, és az Egyesült Államokban.

Tony Levin 1976 óta zenélt a Peter Gabriel Band tagjaként a turnékon, és Peter valamennyi albumán szerepelt. Jelenleg a King Crimson tagja, ahol 1981 óta játszott, és számos művész lemezein basszusgitározott. Köztük van John Lennon, a Pink Floyd, Paul Simon, a Anderson Wakeman Bruford Howe formáció, Alice Cooper, Lou Reed, Laurie Anderson, a Dire Straits, David Bowie, Steve Hackett, és még sokan mások.

Néhány olasz művész, akik közös munkára hívták Tonyt: Claudio Baglioni, Gigi D’Allesio, Ivano Fossati, Fiorella Mannoia, Raf, Eros Ramazotti, Ron, és Vasco Rossi. Turnézott Ivano Fossatival és Claudio Baglionival.

1994 óta ad ki szólólemezeket. Legutóbbi kiadványa, a “Double Espresso” dupla CD volt, amely a Tony Levin Band egyik fellépését örökíti meg. Új korongja 2006 januárjában kerül a boltokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik