Élet-Stílus

A Győri Balett Németországba utazott

admin
admin

2005. 10. 11. 07:58

Németországi vendégszereplésre utazott hétfőn a Győri Balett: a Megváltó utolsó hét szava a kereszten című kompozícióval a magyar kultúrát képviseli az együttes Ingolstadtban - mondta Kiss János igazgató indulás előtt az MTI-nek.

Az Európai Unióhoz tavaly csatlakozott országok kultúráját bemutató programsorozat indult Ingolstadtban, ennek keretében kaptuk a felkérést Susan Oswell angol koreográfus művének színpadra állítására – mondta az együttes vezetője.

A humanizmus értékrendjét az egoizmussal szembeállító táncjátékot Haydn zenéjére táncolják az együttes alapító tagjai: Bombicz Barbara, Demcsák Ottó, Szigeti Gábor, Ócsag Anna és Müller Ervin. A táncosok prózát is mondanak és énekelnek is.

A Győri Balett megszokott stílusától nagyban eltérő táncszínházi előadást a tervek szerint Győrött is bemutatják – mondta az igazgató.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.