Élet-Stílus

Grönholm a Fordnál folytatja

Két évre a Fordhoz szerződött a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm - Timo Rautiainen páros.

Jövőre távozik a Peugeot és a Citroën is a ralivilágbajnokságból, ezeknél a csapatoknál a világbajnoki címre is esélyes pilóták autóznak. A Fordnál idén nem top pilótákat alkalmaztak, jövőre viszont már a legjobbakat szerették volna, Sébastien Loeb-öt és Marcus Grönholmot.

A múlt héten éppen arról lehetett hallani, hogy Marcus Grönholm kikosarazta a Fordot és privát csapathoz igazol most pedig hivatalosan bejelentették, hogy mégis a csapat tagja lesz. Kétéves szerződést kötött az oválos márka és a finn páros, aki nagy eséllyel pályázhatnak a világbajnoki címre is, hiszen jövőre mutatkozik be a csapat új fejlesztésű versenyautója.

A 2006-os Focus RS WRC-t egész évben fejlesztette a csapat, és novemberben az Ausztrál Ralin már élesben is letesztelik, mielőtt jövőre teljes évadot teljesítene.

A 37 éves finn és negyven éves navigátora Timo Rautiainen kétszer nyerte el a világbajnoki címet, először 2000-ben, majd két évvel később ismét. A finn pilóta 1989-ben kezdte pályafutását, azóta 115 világbajnoki futamon indult, melyek közül 18-at meg is nyert. Grönholm 1999-től gyári pilóta volt a Peugeot csapatnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik