Élet-Stílus

Új kompakt fotónyomtatók

A Canon 3 új „SELPHY" kompakt fotónyomtatót mutatott be. A hordozható nyomtatók közvetlen nyomtatást tesznek lehetővé a kompatibilis digitális fényképezőgépekről, digitális videokamerákról, mobiltelefonokról és PDA-król, számítógép csatlakoztatása nélkül.

A most bemutatott készülékek közül a SELPHY CP710 és a SELPHY CP510 hőszublimációs nyomtatási eljárást alkalmaznak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden egyes papírra kerülő csepp akár 256 színárnyalatban (intenzitási szintben) jelenhet meg, az alkalmazott hőmennyiség függvényében. Így ezek a hőszublimációs nyomtatók összesen 16,8 millió szín előállítására képesek. A nyomatok legfelső rétegét egy tartós, fényes védőréteg óvja a szennyeződésektől, a vízcseppektől, ujjlenyomatoktól.

A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató a Canon szabadalmazott FINE technológiáját alkalmazza, amely hosszabb nyomtatófejeket, valamint kivételesen magas fúvókaszámot és -sűrűséget állít a tökéletes nyomtatás szolgálatába. Ezek a nyomtatófejek rövidebb idő alatt több festéket képesek a médiára juttatni, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatók, másodpercenként több millió mikroszkopikus (10 nanométer átmérőjű) mikro-fúvókákból 2 pikoliteres cseppecskét juttatva a médiára kivételesen nagy pontossággal. A fotók kifakulásának megelőzésére a SELPHY DS810 a Canon új ChromaLife100-at alkalmazza: ez a rendszer az eredeti Canon hőszublimációs festékpatronokat és speciális fotópapírjait tartalmazza, amelyeket kifejezetten a FINE nyomtatófejekkel való használatra fejlesztettek. Mindkét nyomtatási eljárás szemcsék nélküli, lágy színű nyomatokat készít, kiváló színhűséggel.

Akár mobilról is nyomtathatunk

A fényképezőgépes telefonokról nyomtatott képek száma becslések szerint a 2004-es 1,4 milliárdról 2008-ra 9 milliárdra emelkedik. Az új mobiltelefonok közül egyre több támogatja a PictBridge szabványt, így a telefonok akár a három új SELPHY kompakt fotónyomtatóhoz is csatlakoztathatók. A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató IrDA (és opcionális BlueTooth) csatlakozást is kínál a kompatibilis telefonok számára, valamint rendelkezik egy „képoptimalizáló” funkcióval is a telefonnal készített képek nyomtatási minőségének javítására.

Stílusos és hordozható

Az A5-ös lapnál kisebb helyigényű SELPHY CP710 és SELPHY CP510 kompakt fotónyomtatók a könyvespolcon, vagy akár az íróasztal fiókjában is tárolhatók. Az opcionális NB-CP2L akkumulátor-készlettel pedig teljesen mobillá tehető a fotónyomtatás, mivel az eszközök bárhol használhatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik