Élet-Stílus

Nokia 3250: a trendi zenetelefon

A Nokia 3250, a Nokia legújabb zenetelefonja állt az érdeklődés középpontjában Németországban a most hétvégén megrendezett Nokia Trends elektronikuszene-fesztiválon.

A telefon különleges formatervezése révén hagyományos telefonbillentyűzete elcsavarva külön zenegombokká alakul. A Nokia 3250-en akár egy gigabájtnyi jó minőségű zene (750 dal) is tárolható, amelyet 10 órán keresztül hallgathatunk. A felhasználók emellett a Nokia 3250 két megapixeles kamerájának és okostelefon-funkcióinak is jó hasznát vehetik. A háromsávos, GSM 900/1800/1900 modell szállítása várhatóan 2006 első negyedévében indul.

„A szintén ma bemutatott XpressMusic márka segítségével a felhasználók ezentúl könnyebben felismerhetik a kifejezetten zenehallgatáshoz készült Nokia készülékeket” – mondta Kai Öistämö, a Nokia Mobile Phones alelnöke. “Az XpressMusic márkával ellátott egyik első készülékünk a Nokia 3250, amely igazi nagy dobás lesz a zenerajongók számára. Egyedülálló, elcsavarható formájának köszönhetően könnyen válthatunk a zenegombok, a hagyományos billentyűzet, és a kameraüzemmód között.”

A Nokia 3250 zenelejátszója számos digitális zeneformátumot támogat, többek között az MP3-at, a WMA-t, az M4A-t, és az AAC-t, így a zenék egyszerűen feltölthetők és továbbíthatók. A zenéket emellett menet közben a hálózaton keresztül is letölthetjük, kedvenc dalainkat pedig beállíthatjuk csengőhangként. A készülék akár az egy gigabájtos mikroSD-memóriakártyát is támogatja, amelyen maximum 750 szám fér el. A telefon zenei kínálatát a “Vizuális Rádió” klienssel kiegészített FM rádió teszi teljessé.

2 megapixeles kamera

A Nokia 3250 két megapixeles kamerával rendelkezik, amely a készülék billentyűzetének 90 fokos elcsavarása esetén panoráma üzemmódban kapcsol be. A képeket pár egyszerű lépésben azonnal megoszthatjuk másokkal MMS-ben, vagy kinyomtathatjuk egy kompatibilis printeren a Bluetooth vezeték nélküli technológia révén.

A Series 60 platformon és a Symbian operációs rendszeren alapuló Nokia 3250 a funkciók és az üzenetküldési módok széles skáláját kínálja, és lehetőséget teremt a független alkalmazás-fejlesztők számára saját zenei alkalmazásaik megalkotására. Az elkészült alkalmazások letölthetők és telepíthetők a Nokia 3250-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik